صابون یا مواد میکروب کش

اشتراک گذاری :

صابون یا مواد میکروب کش:

صابون :

اولین ماده ای که به عنوان شوینده ساخته شد، صابون بود. قدمت کشف صابون به 2000 سال قبل می رسد. در حدود 700 سال پیش صابون به صورت صنعتی و در مقادیر بسیار زیاد ساخته شد و طی 200 سال اخیر ، ساخت آن متحول شده و مدرن سازی گردیده است. اما امروزه با حجم وسیعی از شوینده ها روبرو هستیم.

صابون یک باکتری کش بسیار موثر بوده و جزء پاک کننده ها (موادی که چربی و چرک را از پارچه و اجسام بزداید) محسوب می گردد. صابون در فرایند صابونی شدن از هیدرولیز قلیایی چربی ها و روغن های طبیعی نظیر روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن نخل ، تالو و پیه تهیه می گردد. در روشهای جدید از هیدرولیز مستقیم چربیها بوسیله آب در دمای زیاد استفاده می گردد.

مواد میکروب کش چیست؟

این مواد برای ضد عفونی کردن دستها با نام Hand sanitizer برای اولین بار برای استفاده در سیستم های بهداشتی و درمانی مورد استفاده قرار گرفت. اما امروزه در محیط خارج از بیمارستان و محیط پزشکی ، بخصوص به دلیل افزایش کرونا توسط اکثر افراد کاربرد پیدا کرده است. مواد میکروب کش با طراحی برای از بین بردن میکروب ها بوده و با ادعای اینکه 99/99 درصد میکروب ها کشته می شوند، روی دودسته از میکروب ها اثری ندارند یعنی همان یک درصد شامل اسپور یا هاگ باکتری ها و باکتری های جهش یافته. به دلیل پایین بودن درصد آن ممکن است بی اهمیت به نظر برسد. اما عامل رشد میکروبها در گرما و رطوبت و منابع غذایی بوده و کم کردن و کاهش رشد آنها در کمبود مواد غذایی می باشد. استفاده زیاد از مواد میکروب کش باعث ازبین بردن باکتری هایی می شود که وجودشان ضروریست . به این دلیل که با از بین رفتن باکتری های معمولی ، باکتری های مقاوم به راحتی و با سرعت تکثیر و رشد کرده و جای باکتری  های معمولی را گرفته بدین معنی که روی دست تماماً باکتری مقاوم به مواد میکروب کش رشد می کنند و ما با استفاده بی رویه و زیاد از حد از مواد میکروب کش ، تعادل طبیعی در طول هزاران سال را به سود میکروب های مقاوم تغییر می دهیم که برای بشریت بسیار خطرناک می باشد. به طور مثال می توان گفت اسپوریا هاگ باکتری ها با تنها چیزی که از بین می روند یا حرارت بسیار بالا در حدود °140 و یا مواد میکروب کش صنعتی و قوی بوده و Hand sanitizer بر روی این نوع از باکتری ها عملکرد و اثری ندارد.

صابون یا مواد میکروب کش؟

هدف از شستشوی دست چیست؟ برداشتن کل میکروبها ؟ خیر. بلکه باید میکروبها به حداقل رسیده و تعادل طبیعی آنها حفظ گردد تا میکروب های مقاوم اجازه رشد نیابند. سیستم ایمنی بدن با تعداد کم میکروب های مقاوم مبارزه کرده و آنها را از بین می برد.

همچنین از عوارض استفاده بیش از حد مواد میکروب کش برای پوست دست، از بین رفتن چربی طبیعی پوست ، در نتیجه خشک شدن آن،  به طبع باعث التهاب و حساسیت پوستی و نظیر آن میگردد.

راه حل زیبایی و مشکلات پوستی خود را به ما بسپارید. کلینیک زیبایی آلما در رشت، کلینیک تخصصی پوست ، زیبایی و لیزر در رشت با کادری مجرب  و متخصص آماده ارائه خدمات زیبایی نظیر لیزر موهای زائد، پاکسازی پوست ، آنزیم تراپی ، هایفوتراپی و ... در امور زیبایی شما بانوان عزیز می باشد.

توصیه ما به شما عزیزان این است که اگر در مراکز بهداشتی درمانی مشغول به کار نیستید، نیازی نیست که از مواد میکروب کش استفاده کنید. برای استفاده روزانه می توانید در صورت دسترسی ، دستها را با آب و صابون در حدود 25 تا 30 ثانیه بشوئید تا قسمت عمده میکروب ها از بین بروند و در شرایط عدم دسترسی به آب و صابون می توانید از مواد میکروب کش استفاده نمائید و سپس در اولین فرصت دست ها را با آب و صابون شستشو دهید.

* بر اساس اظهارات یک متخصص بیماری های عفونی ، صابون در 20 ثانیه اما الکل در 8 دقیقه ویروس را می کشد. بدین معنی که بعد از پاشیدن الکل روی دست بلافاصله نباید شروع به غذاخوردن کرده یا دست زدن به وسیله ها نمود و باید 8 دقیقه انتظار کشید. صابون به عنوان شوینده قوی و عامل از بین بردن تمام ویروس ها بوده ولی الکل 10 درصد از ویروس را باقی نگه می دارد. وایتکس نیز در40 ثانیه ویروس را از بین می برد.

* همچنین استفاده از دستکش باعث تمیز ماندن دست ها نمی شود و حتماً بعد از بیرون آوردن دستکش ، دستها را با آب و صابون بشوئید.

دست ها عامل انتقال ویروس کرونا :

ویروس کرونا مانند ویروس های تنفسی دیگر با بزاق یا قطرات آلوده به ویروس از راه چشم ، بینی یا گلو وارد بدن شده و این از راه دست رخ می دهد. دست به عنوان شایع ترین راه انتقال ویروس می باشد و از ارزان ترین و ساده ترین و در عین حال مهمترین راه پیشگیری از ویروس ، شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون می باشد. ویروس  ها خارج از بدن میزبان خود ، هیچگونه عملکردی ندارند یعنی در اصل نیاز به یک میزبان و سلول زنده برای تکثیر خود دارند. پس از ورود ویروسها به بدن با شستن و تمیز نگه داشتن دستها ودست نزدن به چشم و دهان و ... جلوگیری به عمل آورید.

* نکته: شستن دست ها به تندی و آبکشی سریع ،  تمام آثار مخرب ویروس را پاک نمی کند.

مراحل درست شستن دستها:

1- خیس کردن دستها

2- مالیدن صابون به میزان کافی تا حدی که کف ایجاد شده تمام دست را بپوشاند.

3- شستن کامل دستها به مدت 20 ثانیه

4- آبکشی کامل دستها

5- در آخر با حوله یا پارچه تمیز خشک کنید.

نکات:

- دمای آب در هر درجه چه سرد و چه گرم در صورت استفاده از صابون در نابودی میکروب ها موثر می باشند.

- به دلیل رشد میکروب ها در محیط و سطوح خیس ، حتماً دست ها را با حوله یا پارچه تمیز خشک کرده تا از پخش شدن میکروب جلوگیری به عمل آورید.

 

کلینیک زیبایی آلما در رشت

 

 

مقالات مشابه


logo