تیروئید و لیزر موهای زائد

اشتراک گذاری :

امروزه تعداد افرادی که لیزر موهای زائد انجام می دهند ، رو به افزایش است ، اما در این بین تعدادی از انجام لیزر موهای زائد راضی نبوده و نتایج دلخواه و مورد رضایتی نمی گیرند که این عدم رضایت می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد که یکی از این موارد مشکلات هورمونی و اختلالات تیروئید می باشد که اغلب افراد از آن بی اطلاع اند. ازین رو افرادی که دچار مشکلات تیروئید هستند ، مستعد افزایش رشد موهای زائد در نواحی صورت یا قفسه سینه می باشند که به آن رشد بی رویه موهای زائد یا همان پرموئی در بانوان ، هیرسوتیسم گفته می شود.

لازم به ذکر است که موهای زائد و ناخواسته بدن بانوان می تواند چیزی در حدود 15 درصد مربوط به مشکلات هورمونی و تیروئید باشد که منجر به هیرسوتیسم می گردد و در صورت عدم درمان هورمونی ، لیزر موهای زائد هم تاثیری در از بین بردن موهای زائد بدن نداشته و در صورت لیزر درمانی مجدداً پس از تکمیل دوره درمان ، موها رشد خود را شروع خواهد کرد.

تیروئید و لیزر موهای زائد

چگونه مشکلات تیروئید بر لیزر موهای زائد تاثیر می گذارد ؟

مشکلات تیروئید به دو دسته کم کاری و پرکاری تقسیم می شود که در پرکاری تیروئید با افزایش ترشح هورمون تیروئید در بدن رو به رو هستیم و کم کاری تیروئید هم که از شایعترین اختلالات تیروئید است ، در اثر مصرف داروهای خاص ، مصرف ید بسیار کم یا بسیار زیاد و قرار گرفتن در برابر تشعشعات اتمی و ... ایجاد می گردد و از آنجا که تیروئید تنها غده ای در بدن است که ید را جذب می کند و زمانی که در ترشح هورمون تیروئید خلل وارد شود ، هیچ نوع یدی از  غذای مصرفی روزانه در بدن جذب نشده و مشکلاتی در آمینواسیدها بوجود خواهد آمد ، لذا هورمون تیروئید کافی وارد جریان خون نخواهد شد که همراه با علائمی همچون خشک شدن و ضخیم شدن مو می باشد.

افزون بر این غده تیروئید هورمونهایی در بدن تولید می کند که نقش اساسی در تنظیم سوخت و ساز بدن دارند و لذا اختلال در تیروئید با اختلال این هورمون ها در بدن همراه بوده که افزایش رشد موهای ناخواسته و همچنین افزایش سرعت رشد موهای زائد را در پی دارد. از طرفی با توجه به اینکه ترشح غده تیروئید باعث کنترل رشد مو توسط فولیکول های مو می شود ، لذا در صورت ترشح ناکافی و عدم تولید هورمون کافی در بدن انسان باعث عدم کارکرد درست فولیکولهای مو شده و بیماران با سابقه کم کاری تیروئید ، به افزایش رشد موهای زائد دچار می شوند و حتی احتمال ریزش موی شدید در آنها می رود که با مصرف کردن داروهایی که برای درمان کم کاری تیروئید و ریزش مو به این بیماران داده می شود ، عوارض ناخواسته رشد موهای زائد را بهمراه خواهد داشت.

لازم به ذکر است که مشکل تیروئید که باعث افزایش رشد موهای زائد در بدن می گردد ، ارتباطی به هورمون مردانه آندروژن نداشته و افزایش مو ، گاهاً با نوسانات دیگر هورمونها همچون هورمون پرولاکتین می باشد که باعث پرمویی می گردد. از سوی دیگر درباره لیزر موهای زائد باید گفت که نور لیزر با آسیب رسانی به فولیکول مو ، سرعت رشد موهای زائد را کنترل کرده و افراد با اختلالات هورمونی و تیروئید باید در ابتدا با تکمیل دوره درمان بیماری خود و رساندن هورمونها به سطح نرمال ، اقدام به لیزر موهای زائد کنند.

بدین صورت افزایش موهای ناخواسته در روند لیزر موهای زائد اختلال ایجاد خواهد کرد و پس از تکمیل جلسات مجدداً رشد موهای زائد در نواحی لیزر شده ادامه خواهد داشت و یا افراد مبتلا به مشکلات تیروئید در مدت زمان بیشتری به نتایج مطلوب می رسند. لذا در صورتی که برای انجام لیزر موهای زائد از بهترین دستگاه لیزر موهای زائد هم استفاده کنید ، اما اختلالات هورمونی و تیروئید خود را درمان نکنید ، رشد موها ادامه خواهد داشت.

تیرویید و لیزر موهای زائد

آیا کم کاری تیروئید بر هورمون مردانه آندروژن تاثیر می گذارد ؟

هورمون مردانه آندروژن که در بدن بانوان عموماً به میزان نرمال می باشد ، لذا در صورت افزایش بیش از حد این هورمون در بدن بانوان ، فرد دچار هیرسوتیسم با همان پرموئی می گردد که با افزایش این هورمون در بدن ، سلولهای مو بیش از اندازه رشد می کنند که البته این امکان نیز وجود دارد که پس از مصرف داروهای کم کاری تیروئید این مشکل بوجود آید.

مقالات مشابه تاثیر مشکلات هورمونی روی لیزر موهای زائد

سخن آخر

در انتها باید گفت که با توجه به مطالب فوق یکی از عوامل افزایش موهای زائد و افزایش سرعت رشد موهای ناخواسته به مشکلات تیروئید برمی گردد و در نتیجه پیشنهاد پزشکان بر این است که در ابتدا به درمان مشکلات تیروئید و دیگر اختلالات هورمونی خود بپردازید و سپس اقدام به انجام لیزر موهای زائد کنید تا نتایج مطلوب و ایده آلی از لیزر درمانی داشته باشید.

در صورت مراجعه به بهترین کلینیک زیبایی در رشت برای انجام لیزر موهای زائد ، عموماً از شما درباره مشکلات هورمونی و تیروئید و تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک PCO سوال پرسیده می شود و توضیحاتی درباره رویش موهای زائد بیشتر در صورت ابتلا به این نوع اختلالات هورمونی به مراجعه کننده داده خواهد شد که لیزر موهای زائد در این افراد تاثیر چندانی نداشته و این بیماران در ابتدا باید به درمان مشکلات هورمونی خود بپردازند.

چنانچه درباره دیگر موارد تاثیرگذار بر لیزر موهای زائد هم در مراکز لیزر موهای زائد در رشت و البته در سراسر دنیا توضیح داده خواهد شد نظیر مصرف داروهای کنترل آکنه یا  ابتلا به بیماری های پوستی پسوزیاریس و یا ویتیلیگو که در این صورت ممنوعیاتی برای انجام لیزر موهای زائد وجود خواهد داشت.

کلینیک زیبایی آلما در رشت

اینستاگرام : https://instagram.com/alma.skin.care

 

مقالات مشابه


logo