پیرسینگ در رشت – کلینیک آلما
هزاران سال است که هنرهای زیبایی چهره و بدن همچون خالکوبی و تتو و سوراخ کردن در دنیا وجود دارد و بسته به زمان ، فرهنگ و هنر از این هنرهای زیبایی در صورت و بدن استفاده می شود. جالب است بدانید که تاریخچه پیرسینگ یا سوراخ کردن گوش به بیش از 5000 سال قبل مربوط به یک جسد مومیایی شده می رسد. اگرچه در گذشته نه چندان دور ، پیرسینگ و خالکوبی به عنوان یک تابو یا جنبه ناخوشایند فرهنگی محسوب می شد اما امروزه در جهان بسیار پرطرفدار شده است.
پیرسینگ چیست ؟
پیرسینگ ، سوراخ کردن بدن با سوزن برای قرار دادن جواهر در محل پیرسینگ می باشد و اگرچه در گذشته بیشتر پیرسینگ گوش ( لاله گوش ) انجام می شد اما امروزه پیرسینگ غضروف گوش ، ابرو ، بینی ، لب ، گونه ، زبان و ناف ، اندام تناسلی و نوک سینه نیز پرطرفدار شده است. قابل توجه است که پس از انجام پیرسینگ افراد از انواع جواهرات در ناحیه پیرسینگ ایجاد شده استفاده می کنند که منجر به گسترش آن می شود لذا باید به تدریج و پس از بهبودی از جواهرات مختلف استفاده کنید تا احتمال آسیب به محل پیرسینگ و ایجاد جای زخم به حداقل برسد.
ذکر این نکته لازم است که پیرسینگ باید همیشه در محیطی پاکیزه با تجهیزات استریل انجام گیرد تا خطرات ابتلا به عفونت کاهش یابد.
پیرسینگ گوش
قدیمی ترین ، ساده ترین و پرطرفدارترین عمل زیبایی ، پیرسینگ گوش است که قدمت آن در ایران ، به دوران تمدن ایلامی می رسد و در آثار مربوط به این تمدن پیدا شده است. همچنین گوشواره در گوش سرباز هخامنشی در تخت جمشید هم دیده شده بطوریکه شواهد نشان داده در این دوران سوراخ کردن گوش و استفاده از گوشواره بسیار رواج داشته است و عموما جنس گوشواره ها در گذشته از طلا و فیروزه ، لاجورد و عقیق قرمز بوده است. اگرچه در گذشته سوراخ کردن گوش در خانه ها انجام می شد اما بعدها پزشکان اقدام به انجام پیرسینگ گوش کردند.
در این میان پیرسینگ گوش و پوشیدن گوشواره به کشورهای مختلف در دنیا رسید که بعنوان مثال از سال 1920 گوشواره های چلچراغی در غرب مد شد و در سال 1590 در کشور انگلیس سوراخ کردن گوش و استفاده از گوشواره مد روز شد. در گذشته تنها نرمه گوش سوراخ می شد ، اما امروزه در قسمتهای مختلف گوش از جمله لاله گوش ، زبانه ، غضروف حلزونی ، پیچه و سوراخ های متعدد در نواحی مختلف گوش صورت می گیرد.
برای انجام پیرسینگ گوش در ابتدا پزشک ناحیه مورد نظر گوش را ضد عفونی کرده و سپس از تفنگ مخصوص سوراخ کردن و یا سوزن مخصوص برای پیرسینگ گوش استفاده می کند. اگرچه سوراخ کردن گوش در قسمت نرمه گوش بسیار ایمن و بدون خطر است اما پیرسینگ لاله و غضروف گوش ممکنست همراه با عوارضی همچون عفونت پوست شامل قرمزی و درد و تورم و چرک کردن یا حتی ایجاد کلوئید ، واکنش حساسیتی به فلز مورد استفاده در سوراخ ، پارگی یا ضربه به گوش و … باشد. حتی در صورت مراجعه به مراکز غیر معتبر و عدم رعایت بهداشت به سادگی انجام پیرسینگ می تواند بیماریهای خونی نظیر هپاتیت ، کزاز و یا ایدز را منجر شود.
پیرسینگ سپتوم
پیرسینگ سپتوم شامل سوراخ کردن سپتوم بینی ناحیه بین دو سوراخ بینی است که پزشک با استفاده از یک سوزن قسمت جلو سپتوم بینی را سوراخ کرده و سپس یک تکه جواهر در داخل سوراخ قرار می دهد که عموما با شکل حلقه ، نعل اسب و … می باشد. ( در توضیح باید گفت سپتوم ساختار غضروفی یا استخوانی که بینی را به دو قسمت چپ و راست تقسیم کرده و زمانی که بطور کامل در وسط قرار نگرفته باشد ، نشان دهنده انحراف بینی یا سپتوم بینی کج می باشد. )
برای سوراخ کردن سپتوم بینی در صورتی که زیاد سرما می خورید باید از انجام آن در فصول سرد سال خودداری کنید و یا در صورت ابتلا به آلرژی فصلی در فصول بهار و پاییز پیرسینگ ستوم انجام ندهید. اگرچه سوراخ کردن سپتوم بینی در صورتی که توسط پزشک متبحر انجام شود ، ایمن است اما می تواند عوارض زیر را داشته باشد: قرمزی ، ورم کردن ، درد در ناحیه سپتوم ، عفونت و ترشحات چرکی ، ابتلا به آلرژی به جواهرات و ابتلا به بیماری های خونی در صورت استریل نبودن وسایل سوراخ کردن سپتوم.
پیرسینگ ناف
اگرچه این روزها شاهد افزایش طرفداران پیرسینگ ناف هستیم اما شایسته است بدانید که در زمانهای قدیم هم سوراخ کردن ناف انجام می شد. پیرسینگ ناف امروزه به یک روش زیبایی متداول در بین عموم خصوصا جوانان تبدیل شده است که در آن از جواهرات جنس تیتانیوم ، طلا یا استیل استفاده می شود که دارای شکل های مختلف نظیر میله ای ، دوسر توپی و آویز می باشد. لازم به ذکر است که برای انجام پیرسینگ ناف در صورتی که پوست حساسی دارید و دچار واکنش پوستی می شوید ، بهتر است با متخصص مشورت کنید. از طرفی قسمت ناف دارای عصب های زیادی است و پیرسینگ ناف خصوصا در صورت انجام آن توسط فرد ناوارد بسیار دردناک می شود.
همچنین برای انجام پیرسینگ ناف باید به کلینیک زیبایی مراجعه کنید که در آن پزشک از وسایل و ابزار مخصوص پیرسینگ که کاملا ضدعفونی شده استفاده کند و با توجه به اینکه قسمت ناف مستعد عفونت است بهتر از پیرسینگ های باکیفیت و ضد حساسیت استفاده کنید. از سوی دیگر مراقبتهای بعد از پیرسینگ ناف برای جلوگیری از عفونت بسیار مهم است و بدین منظور باید هر روز با آب ولزم و صابون و یا الکل محل پیرسینگ ناف را ضدعفونی کنید و ناف را کاملا خشک نگه دارید. همچنین از ناحیه پیرسینگ ناف در برابر برخورد ضربه محافظت کنید. در روزهای اول پس از پیرسینگ ناف از دستکاری ، رفتن به سونا و استخر به دلیل احتمال واکنش حساسیتی و عفونت خودداری کنید و حتما لباسهای آزاد بپوشید تا با پیرسینگ ناف برخورد نداشته باشد.
پیرسینگ بینی
جدای از پیرسینگ سپتوم بینی ، پیرسینگ غضروف بینی نیز در بین عموم بسیار پرطرفدار است. پیرسینگ بینی شامل سوراخ کردن امتداد منحنی بالایی غضروف کنار سوراخ های بینی می باشد و عموما یکبار سوراخ می شود اما برخی افراد بصورت چند تا سوراخ در کنار هم و یا در دو طرف بینی انجام می دهند. برای پیرسینگ بینی معمولا جواهرات حلقه ای کلیکر ، گل میخ لابرت کوچک و … پوشیده می شود.
پیرسینگ بینی نظیر سوراخ کردن قسمتهای دیگر بینی یا گوش دردناک بوده اما میزان درد آن در هر فرد فرق می کند و بعد از پیرسینگ بینی باید روزی دو بار پیرسینگ را با محلول نمکی ضد عفونی کنید و از آنجا که رطوبت می تواند منجر به تولید باکتری شود ، باید حتما ناحیه پیرسینگ را پس از شستشو خشک کنید. همچنین در زمان لباس پوشیدن یا در آوردن مراقب باشید تا جواهرات به لباس گیر نکند و فشاری به پیرسینگ بینی وارد نشود ، حتی در زمان خواب نباید بر روی پیرسینگ خود بخوابید. افزون بر به مدت دو تا سه هفته از شنا کردن پرهیز کنید.
پیرسینگ لب
این روزها که خیلی ها به دنبال پیرسینگ جدید هستند ، پیرسینگ لب می تواند گزینه جالب ، هیجانی و چالش برانگیزی باشد تا به شما حس برتری بدهد. اما با توجه به حساس بودن لب ، مهم است که برای انجام پیرسینگ لب به نزد پزشک متبحر مراجعه کنید و در زمان بهبودی مراقبتهای لازم را پس از سوراخ کردن بخوبی بعمل آورید چرا که لب به قسمت دهان نزدیک است و ممکنست پیرسینگ لب منجر به عفونت شود.
همچنین با توجه به وجود عصب زیاد در قسمت لبها وجود دارد ، باید پزشک شما روشهایی برای به حداقل رساندن درد و یا آسیب احتمالی عصبی ارائه کند. از عوارض جانبی پیرسینگ لب می توان به عفونت به دلیل نزدیک بودن به دهان و وجود باکتری های زیاد در این ناحیه اشاره کرد. همچنین از عوارض دیگر ورم و التهاب می باشد که در این زمینه دکتر هاوارد سوبل متخصص پوست بیان می کند مقداری ورم طبیعی است و پیرسینگ را کنترل کرده و به بهبود آن کمک می کند اما از مصرف الکل و سیگار به علت ایجاد التهاب خودداری کنید.
از مراقبتهای بعد از پیرسینگ لب تمیز نگهداشتن دو طرفه پیرسینگ در دهان ، مسواک زدن پس از مصرف هر وعده غذایی ، استفاده از دهانشویه بدون الکل ، عدم مصرف الکل و سیگار و خودداری از وارد کردن فشار به ناحیه پیرسینگ لب را می توان نام برد.
پیرسینگ ابرو
پیرسینگ ابرو سوراخ کردن امتداد ابرو است که بصورت عمود بر پوست بوده و نقطه ورود و خروج جداگانه دارد. از آنجا که پیرسینگ ابرو بسیار مهم است لذا باید به دنبال یک کارشناس متخصص و حرفه ای یا پزشک مجرب باشید تا پیرسینگ ابرو را بدرستی انجام دهد تا خطرات و عوارض آن کاهش یابد. پس از پیرسینگ ابرو در ناحیه سوراخ ممکنست احساس تورم و ناراحتی داشته باشید که خودبخود از بین می رود.
بهبودی پیرسینگ ابرو عموما دو تا سه ماه طول می کشد که در طی این مدت زمان نباید جواهرات خود را عوض کنید چرا که با توجه به لطیف بودن پوست این ناحیه ، جابجا کردن جواهرات می تواند منجر به ایجاد جای زخم و یا حتی پس زدن جواهرات شود.
از مراقبتهای بعد از پیرسینگ ابرو می توان به موارد زیر اشاره کرد :
از مصرف داروهای رقیق کننده خون همچون آسپرین پرهیز کنید و استراحت کنید و از کمپرس خنک کمک بگیرید. همچنین روزی دو تا سه بار پیرسینگ ابرو را با محلول سالین بشویید و در طی شستشو با توجه به شکننده بودن پوست اطراف ابرو دقت کافی بعمل آورید. افزون بر این از اپیلاسیون ، موم و کندن موهای ابرو خصوصا در نواحی اطراف سوراخ خودداری کنید.
مواردی که باید درباره پیرسینگ بدانیم :
- افراد زیر 18 سال باید در حضور پدر و مادر پیرسینگ انجام دهند.
- قبل از انجام پیرسینگ باید تمامی واکسن های خود اعم از هپاتیت B و کزاز را تزریق کرده باشید.
- در صورت ابتلا به بیماریهای قلبی ، دیابت ، آلرژی ، مشکل انعقاد خون ، ضعف سیستم ایمنی بدن و … حتما به پزشک خود مشورت کنید.
- در صورت تصمیم به پیرسینگ زبان یا دهان باید دندان ها و لثه های شما سالم باشد.
- گرچه پیرسینگ بدن بطور کلی پذیرفته شده اما برخی پیرسینگها ممکنست در وجهه شغلی شما تاثیرگذار باشد و باعث آسیب شغلی یا مشکل در پیدا کردن شغل گردد.
- قبل از انجام پیرسینگ باید بررسی کنید که به فلزاتی همچون برنج و یا نیکل حساسیت دارید یا خیر ؟ ازین رو بهتر است از فلزاتی نظیر نیوبیم ، تیتانیوم ، طلای جامد و فولاد ضد زنگ جراحی که کمتر حساسیت و واکنش های پوستی ایجاد می کنند استفاده کنید.
ممنوعیت پیرسینگ
ممنوعیت انجام پیرسینگ در افراد مبتلا به کلوئيد است چرا که این افراد در صورت سوراخ کردن بافت با رشد بیش از حد بافت اسکار مواجه می شوند.
چگونه می توانم با خیال راحت پیرسینگ بدن انجام دهم ؟
برای انجام پیرسینگ بدن بهتر است به کلینیک زیبایی معتبر مراجعه کنید که پزشک دارای مجوزهای قانونی این کار را انجام می دهد و از دستکش پزشکی ، سوزن ها و تمامی وسایلی که باید استریل شده باشد استفاده کند و تمامی نکات بهداشتی در کلینیک زیبایی توسط پزشک و پرسنل باید رعایت شود. همچنین کلینیک زیبایی باید مجهز به دستگاه اتوکلاو به منظور استریل کردن وسایل انجام پیرسینگ باشد.
مراحل انجام پیرسینگ
در ابتدا پزشک دستهای خود را با آب و صابون آنتی باکتریال می شوید و دستکش پزشکی تازه و تمیز می پوشد و سپس ناحیه پیرسینگ را بجز زبان با الکل و دیگر مواد ضد عفونی می کند. در ادامه با یک تفنگ سوراخ البته فقط برای گوشواره و یا یک سوزن بسیار تیز و یکبار مصرف اقدام به سوراخ کردن گوش می کند و جواهری را که قبلا استریل شده در سوراخ قرار می دهد و در نهایت سوزن یکبار مصرف در ظرف مخصوص دور ریخته می شود تا با شخص دیگری در تماس نباشد.
دقت داشته باشید که تمامی سوزن ها و تجهیزات انجام پیرسینگ باید از ظرف استریل خارج شود.
خطرات و عوارض پیرسینگ بدن
- درد ، خونریزی تورم و حساسیت در ناحیه پیرسینگ
- جای زخم و کلوئید در ناحیه پیرسینگ
- ورم زیاد در صورت پیرسینگ زبان که می تواند مشکلات تنفسی ایجاد کند.
- عفونت در صورت انجام پیرسینگ در محیط غیر استریل و عدم رعایت بهداشت که می تواند از عفونت خفیف ، تب ، قرمزی و ورم و حساسیت و چرک گرفته تا عفونت های خونی و غضروفی را در بر بگیرد.
- ایجاد مشکلات جدی در صورت انجام پیرسینگ توسط فردی غیر از پزشک
- امکان ایجاد واکنش حساسیتی به جواهرات
- خطر شکستن یا ترک خوردن دندان در زمان انجام پیرسینگ دهان
- امکان بلعیدن یا ورود جواهر به داخل ریه از طریق بینی در صورت انجام پیرسینگ دهان و بینی
مشکلات ناشی از پیرسینگ بدن در چه صورت افزایش می یابد ؟
سیستم ایمنی ضعیف بدن ، ابتلا به دیابت ، ابتلا به مشکلات قلبی و دیگر بیماریها ممکنست بر عوارض و خطرات پیرسینگ بیفزاید لذا قبل از پیرسینگ حتما مشکلات و بیماریهای خود را با پزشک در میان بگذارید. همچنین در صورت مصرف داروهای خاص نظیر آسپرین و دیگر رقیق کننده های خون و داروهای استروئیدی پزشک را مطلع سازید.
مراقبتهای بعد از پیرسینگ
- با توجه به ناحیه پیرسینگ ، زمان بهبودی بین چند هفته تا چند ماه است.
- مراقبت از ناحیه پیرسینگ را فراموش نکنید و از کشیدن یا فشار وارد کردن ناحیه پیرسینگ خودداری کنید.
- ناحیه پیرسینگ را با آب و صابون ملایم نه الکل و یا پراکسید هیدروژن تمیز کنید.
- با دستهای آلوده به پیرسینگ دست نزنید و تنها پس از شستشوی دستها می توانید اینکار را انجام دهید.
- در صورت پیرسینگ دهان حتما از دهانشویه های بدون الکل و ضد باکتری برای پیشگیری از عفونت استفاده کنید.
- در صورت خونریزی و یا افزایش درد و مشاهده علائم عفونت به پزشک مراجعه نمایید.
پیرسینگ در رشت
انجام پیرسینگ در رشت قدمت طولانی دارد و پیرسینگ گوش یا سوراخ کردن گوش دختران از دیرباز انجام می شده که در ابتدا با وسایل قدیمی و در محیطی غیر استریل انجام می گرفت که خود باعث ایجاد عفونت در ناحیه پیرسینگ گوش می شد اما بعدها پیرسینگ در رشت نظیر دیگر شهرهای ایران و جهان توسط پزشک مجرب انجام می گیرد تا از ایجاد هرگونه عوارض جانبی و عفونت پیشگیری شود.
به منظور انجام پیرسینگ در رشت در ابتدا باید به دنبال بهترین کلینیک زیبایی باشید که دارای پزشک مجرب باشد و از آنجا که سوراخ کردن و پیرسینگ می تواند همراه با عوارض جانبی همچون عفونت همراه باشد ، لذا رعایت بهداشت و استفاده از لوازم استریل شده در زمان انجام پیرسینگ اساسی است و باید در زمان انتخاب کلینیک زیبایی به این موضوع هم دقت کافی داشته باشید.
با توجه به اینکه پیرسینگ جزو خدمات کلینیک زیبایی آلما در رشت می باشد ، برای مشاوره و گرفتن نوبت می توانید با شماره های 01332662196 – 01333662196 – 01332006295 – 09125396478 تماس بگیرید.
کلینیک زیبایی آلما در رشت
اینستاگرام : https://instagram.com/clinic.zibai.alma