انسانها در حدود 4600 سال قبل پیرسینگ بینی یا سوراخ کردن بینی انجام می دادند و تکه ای از استخوان کانگورو را به عنوان زینت به بینی متصل می کردند که از بومیان استرالیا کشف شده است. پس از آن هزاران سال است که در میان بومیان آفریقایی ، آسیایی ها و بومیان امریکای شمالی و جنوبی ، پیرسینگ بینی گسترش یافته است.
آشنایی با پیرسینگ بینی
پیرسینگ بینی شامل سوراخ کردن قسمتهای مختلف غضروف بینی از جمله سپتوم و یا پره های بینی است تا در آن ها از جواهرات استفاده شود. جالب است بدانید که پیرسینگ بینی تنها هنر بدن نیست بلکه می تواند بیانگر فردیت و میراث فرهنگی ملتهای مختلف سراسر دنیا باشد.
پیرسینگ بینی و بطور کل همه پیرسینگ ها عموما دو نوع هزینه دارد یک هزینه برای سوراخ کردن بینی که نسبت به قسمتهایی مانند نوک سینه قیمت پایین تری دارد. و هزینه دوم مربوط به جواهرات تولید شده از فلزات گران قیمت است.
انواع پیرسینگ بینی
- پیرسینگ سپتوم بینی : سوراخ کردن تیغه وسط بینی که آن را به دو قسمت تقسیم کرده و ظاهری چشمگیر ایجاد می کند. بهبودی پیرسینگ سپتوم بینی حدود ۶ تا ۸ هفته طول می کشد و رعایت مراقبتهای بعد از پیرسینگ مهم است.
- پیرسینگ پره های بینی : شامل سوراخ کردن هر یک از پره یا سوراخ بینی است که رایج ترین شکل پیرسینگ بینی می باشد و با بسیاری از جواهرات همچون حلقه یا گل میخ سازگار است. پیرسینگ پره بینی باعث بهبود ظرافت چهره می شود و بهبودی آن بین 4 تا 6 ماه طول می کشد.
- پیرسینگ بینی دوبل : در صورتی که هر دو پره بینی را سوراخ کنید و یا یک پره بینی را دو پیرسینگ انجام دهید یکی بالای دیگری.
- پیرسینگ پل بینی : سوراخ کردن پل بینی که بین دو ابرو قرار دارد و یک انتخاب منحصر به فرد و خاص بنظر می رسد. بدین جهت یک پیرسینگ بصورت هالتر به شکل افقی بر روی پل بینی و بین چشم ها قرار می گیرد. اگرچه پیرسینگ پل بینی سطحی بوده و به بافت عمیق بینی نمی رسد و در مدت زمان کوتاهتری ترمیم می شود اما خطر مهاجرت پیرسینگ پل بینی و یا طرد شدن توسط بدن در آن بیشتر است. بنابراین حتما به پزشک مجرب برای انجام پیرسینگ پل بینی مراجعه نمایید.
- پیرسینگ بالای سوراخ بینی : سوراخ کردن بینی بالاتر از حد استاندارد سوراخ بینی است که باعث منحصر به فرد شدن می شود و بهبودی آن زمان زیادی می برد. یعنی حدودا ۶ ماه نیاز به مراقبت دارد.
- پیرسینگ نالسانگ بینی : در این نوع پیرسینگ سه سوراخ در پره ها و سپتوم بینی ایجاد می شود به گونه ای که یک پیرسینگ هالتر بطور مستقیم از این سه سوراخ می گذرد و حالتی پیچیده ای به چهره می بخشد. در این بین مهم است که به یک پزشک ماهر برای انجام این نوع پیرسینگ بینی مراجعه کنید تا هم برای اجرای سوراخ کردن و هم تراز کردن مناسب سه سوراخ متبحر باشد.
- پیرسینگ کرگدن : این نوع پیرسینگ بینی شباهت زیادی به شاخ کرگدن داشته که توجه دیگران را به خود جلب می کند. پیرسینگ کرگدن به صورت عمودی از بالای نوک بینی تا زیر نوک بینی امتداد دارد و رعایت مراقبتهای بعد از این نوع پیرسینگ بسیار مهم است.
مقالات دیگر : سوراخ کردن گوش در رشت
نحوه انجام پیرسینگ بینی
در ابتدا شما باید بر روی صندلی بنشینید. سپس پزشک با استفاده از منبع نور داخل بینی را نگاه کرده و یا یک انگشت با دستکش به داخل سوراخ بینی وارد می کند تا بررسی دقیقتری برای نقطه انجام پیرسینگ بینی انجام دهد. سپس بینی و پوست را تمیز کرده و پس از بی حس کردن ، با استفاده از سوزن ، در پوست بینی سوراخ ایجاد می کند. پس از آن محل پیرسینگ را تمیز و ضد عفونی کرده و از جواهرات داخل سوراخ استفاده می نماید.
کمی خونریزی پس از پیرسینگ بینی ممکنست رخ دهد و یا اینکه ممکنست بخواهید عطسه کنید ، تنها نکته مهم اینکه باید با پیرسینگ بینی ملایم رفتار کرده و از دستمال کاغذی تمیز استفاده نمایید. از سوی دیگر به سوراخ بینی و جواهرات پیرسینگ دست نزنید.
لازم به توضیح است که برای انجام پیرسینگ بینی از تفنگ استفاده نکنید چرا که همه اجزای آن ضد عفونی نشده و باعث ایجاد عفونت می گردد. بدین منظور به دنبال یک کلینیک زیبایی دارای پزشک متبحر و مجوزهای رسمی برای پیرسینگ بینی باشید که در آن رعایت اصول بهداشتی و استریل ابزار و وسایل و جواهرات بخوبی انجام گیرد.
مراقبتهای بعد از پیرسینگ بینی
- ناحیه پیرسینگ بینی را تمیز کنید. بدین جهت پیرسینگ بینی را حداقل روزی دوباره با آب و صابون شستشو داده و سپس با دستمال تمیز خشک کنید.
- در صورت عفونت می توانید با مشورت پزشک از کرم آنتی بیوتیک بدون نسخه استفاده کنید.
- در صورت تورم و قرمزی ، کمپرس سرد کمک کننده است.
- در صورت درد در ناحیه پیرسینگ بینی از پزشک بخواهید یک مسکن برایتان تجویز کند.
- از لمس کردن بینی خودداری کنید.
عوارض پیرسینگ بینی
- درد : بسیاری از افراد پیرسینگ بینی را دردناک نمی دانند و تنها احساس کمی فشار دارند. اما در صورت مشکلاتی مانند انحراف سپتوم یا تیغه بینی ممکنست درد بیشتری حس شود.
- عفونت : در صورت عدم استریل وسایل انجام پیرسینگ ممکنست عفونت ایجاد شود. عموما عفونت با علائمی مانند درد ، قرمزی ، گرما و ترشحات غلیظ و رنگی همراه است.
- برآمدگی : در صورت ضربه زدن و یا خوابیدن بر روی پیرسینگ یا پیچاندن پیرسینگ ، روند ترمیم سوراخ بینی کند شده و باعث تحریک ناحیه پیرسینگ به همراه برآمدگی و توده کوچک بافتی شود.
- اسکار زخم : در اثر انجام پیرسینگ ممکنست کلوئید یا توده ضخیم در محل سوراخ ایجاد شود که بی ضرر بوده اما ممکنست بزرگتر شود.
- خونریزی : از عوارض نادر پیرسینگ بینی بوده که در پیرسینگ سپتوم بینی دیده می شود.
مقالات دیگر : انواع پیرسینگ
بهترین جواهرات برای پیرسینگ بینی
- طلای 14 یا 18 عیار
- طلای جامد یا جواهرات با روکش طلا
- استیل ضد زنگ جراحی
- تیتانیوم
- نیوبیم
نکته مهم اینجاست که برای پیرسینگ بدن از فلزات ضد حساسیت استفاده کنید تا واکنش آلرژیک ایجاد نکند. در میان فلزات نیکل بیش از همه واکنش حساسیتی ایجاد می کند. افزون بر این سایز جواهرات بینی نیز مهم است که خیلی بزرگ و سنگین نباشند چرا که باعث درد و ورم می شوند. بدین جهت باید از پزشک بخواهید تا بهترین نوع پیرسینگ با اندازه مناسب را برای بینی شما پیشنهاد دهد.
انواع مدل های جواهرات برای پیرسینگ بینی
- گل میخ : گل میخ هایی که برای بینی تولید می شوند عموما دارای پشتیبان خاصی هستند که جهت بینی را به سمت بالا یا سربالا نشان می دهد.
- حلقه : برای پیرسینگ پره بینی بالاتر می توانید از حلقه بزرگ استفاده کنید اما برای پیرسینگ سپتوم بینی حلقه باید سایز متناسب داشته باشد به این علت که در صورت پوشیدن حلقه های بزرگ خوردن و نوشیدن برای شما دردسرساز خواهد شد.
- زنجیر : این مدل جواهرات پیرسینگ بینی را به پیرسینگ گوش وصل می کند.
شماره تماس برای مشاوره با متخصصین کلینیک زیبایی آلما رشت : 01332662196 – 01332006295 – 01333662196 –
کلینیک زیبایی آلما در رشت منظریه
اینستاگرام : https://instagram.com/clinic.zibai.alma
خدمات کلینیک زیبایی آلما : هایفوتراپی ، آر اف تراپی ، پاکسازی پوست ، آنزیم تراپی پوست ، لیزر موهای زائد ، میکرونیدلینگ ، مزونیدلینگ ، مزونیدلینگ پی آر پی ، تزریق ژل ، تزریق بوتاکس ، تزریق پی آر پی ، پی آر پی مو ، مزوتراپی ، مزوتراپی مو ، تزریق مزوژل ، لیفت با نخ ، لیزر کیوسوییچ ، میکرودرم ، خالبرداری ، پارافین تراپی ، پیرسینگ و … .