ماندگاری لیزر موهای زائد چقدر است ؟
لیزر موهای زائد بهترین و آخرین فناوری برای حذف موهای زائد صورت و بدن است که کاملا غیر تهاجمی می باشد . ماندگاری لیزر موهای زائد بر روی برخی افراد در برخی نواحی دائمی ، بر روی برخی دیگر تقریبا دائمی و بر روی افراد دیگر با کاهش زیاد در رشد و ضخامت و حجم موی رشد یافته در ناحیه لیزر درمانی همراه است. بعنوان مثال ماندگاری نتایج دائمی بر روی موهای صورت عموما بدست نمی آید و بعد از یک یا چند سال از گذشت تکمیل جلسات لیزر ، مجددا موهای صورت شروع به رشد می کنند.
ازین رو ماندگاری نتایج لیزر موهای زائد در افراد مختلف متفاوت بوده و به عواملی همچون ناحیه تحت لیزر درمانی و میزان نوسانات هورمونی بستگی دارد.
رشد مجدد موها بعد از لیزر موهای زائد چقدر طول می کشد ؟
برای درک رشد مجدد موها بعد از لیزر درمانی باید به توضیح درباره مراحل رشد مو بپردازیم. مراحل رشد مو شامل چهار مرحله رشد مو یا آناژن ، کاتاژن یا انتقال ، تلوژن یا استراحت و اگزوژن یا ریزش می باشد. لازم به ذکر است که موها هر چهار مرحله رشد مو را طی می کنند اما نه بطور همزمان و این یعنی برخی از موها می تواند در فاز فعال باشد و برخی در فاز استراحت. از طرفی لیزر موهای زائد که بصورت نور شدید و متمرکز است به زیر پوست در ناحیه فولیکول مو می رسد ، تنها فولیکولهای در فاز فعال را می تواند شناسایی کند.
مقالات مرتبط : لیزر موهای زائد
به همین علت از آنجا که همه موها در فاز فعال از رشد مو نیستند ، برای کسب نتایج مطلوب از لیزر موهای زائد نیازست که لیزر درمانی به صورت چند جلسه با فاصله در حدود یک ماهه برنامه ریزی شود تا نور لیزر به همه موهای در فاز رشد برسد و فولیکول موها را از بین ببرد. البته این تمام ماجرا نبوده و شما در بین جلسات لیزر درمانی شاهد رشد مجدد موها خواهید بود که بیشتر همان موهایی هستند که نور لیزر به آن ها نرسیده و برخی هم فولیکولهایی است که در جلسات قبلی آسیب کمی دیده و دوباره با ضخامت کمتر شروع به رشد کرده اند. اما پس از تکمیل دوره لیزر موهای زائد ممکنست تا سالها شاهد رشد مجدد مو بر روی پوست ناحیه تحت درمان نباشید.
لازم به ذکر است که روش لیزر موهای زائد توسط سازمان غذا و داروی امریکا یا FDA به تایید رسیده اما به عنوان کاهش دائمی موهای زائد و نه حذف دائمی. ازین رو حتی پس از تکمیل جلسات لیزر درمانی نیز باید منتظر رشد موهای ریز و کم در طولانی مدت باشید که در برخی افراد ممکنست ماندگاری لیزر موهای زائد در حدود یکسال و در افراد دیگر برای برخی نواحی مانند زیر بغل تا چندین سال باشد.
عوامل موثر بر ماندگاری لیزر موهای زائد
- ناحیه تحت درمان : لیزر موهای زائد در برخی نواحی مانند صورت ، چانه ، گردن و بیکینی کمتر از نواحی دیگر همچون ساق پا یا زیربغل تاثیرگذار است و موها در این نواحی از بدن حتی پس از تکمیل جلسات لیزر درمانی زودتر رشد خواهد کرد. در نتیجه ماندگاری لیزر موهای زائد بیکینی یا صورت نسبت به سایر نواحی کمتر می باشد.
- مشکلات هورمونی : در افرادی که دارای مشکلات هورمونی نظیر تخمدان پلی کیستیک ، افزایش هورمونهای مردانه آندروژن و توستسترون و … هستند ، پس از اتمام جلسات لیزر درمانی مجددا موهای ناحیه تحت درمان رشد خواهد کرد. از طرفی برخی از افراد با افزایش سن و رسیدن به دوران یائسگی دچار افزایش هورمون های مردانه در بدن خود می شوند که این افراد نیز حتی در صورت تکمیل جلسات لیزر درمانی و رسیدن به پوستی صاف و بدون مو دوباره با رشد موها مواجه می شوند.
- رنگ پوست یا مو : رنگ پوست و مو از ابتدا در موثر بودن لیزر موهای زائد تعیین کننده است و انتخاب طول موج و درجه مناسب لیزر بر روی رسیدن به نتایج مطلوب و ماندگاری لیزر موهای زائد مهم است. اگرچه رنگ پوست و مو بر سرعت رشد موها پس از تکمیل جلسات لیزر موهای زائد تاثیرگذار نمی باشد. از طرفی لیزر موهای زائد بر روی موهای سفید و خاکستری یا بور و روشن اثربخش نمی باشد.
- رعایت تعداد و فاصله جلسات : در صورتی که تعداد جلسات لیزر و فاصله بین آنها بطوریکه کارشناس لیزر زمانبندی می کند ، رعایت نشود ، علاوه بر تکمیل دیرتر جلسات لیزر درمانی ، ماندگاری لیزر موهای زائد نیز کاهش می یابد. به این دلیل که باید در زمان مقرر که فولیکول موها در فاز فعال قرار دارد نور لیزر به آنها برسد.
مقالات دیگر : چند جلسه لیزر موهای زائد نیاز است ؟
ماندگاری لیزر موهای زائد صورت
لیزر موهای زائد صورت عموما دائمی نبوده ولی می تواند برای یک سال یا بیشتر ماندگاری داشته باشد. اگرچه برخی به دلایلی مانند مشکلات هورمونی سریعتر رشد موهای زائد صورت را تجربه می کنند و نیاز است که درمانهای نگهدارنده لیزر موهای زائد صورت را زودتر انجام دهند. بعنوان مثال موهای نواحی چانه و گردن بیشتر از سایر نواحی صورت می تواند پس از تکمیل جلسات لیزر درمانی با رشد موها مواجه باشد چرا که این نواحی تحت تاثیر نوسانات هورمونی در بدن زنان می باشد و با افزایش هورمون مردانه آندروژن در بدن ، فولیکول های مو مجددا فعال شده و شروع به پرورش موهای زائد می نمایند.
از سوی دیگر رشد مجدد موهای زائد در قسمتهای چانه ، گردن ، و پشت لب می تواند همزمان با شروع دوران یائسگی مجددا پس از تکمیل جلسات لیزر درمانی اتفاق بیفتد یعنی زمانی که سطح استروژن در بدن این افراد کاهش پیدا کرده و بجای آن هورمونهای مردانه آندروژن افزایش پیدا کند.
آیا راهکاری برای جلوگیری از رشد دوباره موها پس از تکمیل جلسات لیزر وجود دارد ؟
در صورتی که مبتلا به بیماریهایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان یا PCO باشید ، می توانید با متعادل نگه داشتن سطح هورمونها ، به کاهش احتمال رشد دوباره موها کمک کنید. بعنوان مثال رعایت رژیم غذایی مناسب ، مصرف کم کربوهیدرات ها و قند و نیز مصرف داروی متفورمین در کاهش سطح هورمونهای مردانه موثر است.
مقالات دیگر : چرا برای انجام لیزر موهای زائد به ژل نیاز است ؟
آیا جلسات زیاد و مکرر لیزر موهای زائد می تواند در نهایت باعث کاهش رشد مو شود ؟
این مطلب در افراد مختلف متفاوت است و در افراد سالم و بدون مشکلات هورمونی در صورت رعایت تعداد و فاصله بین جلسات در نهایت به 6 تا 8 جلسه ماهیانه لیزر موهای زائد نیاز است و پس از آن جلسات ترمیم با توجه به رشد مو توسط کارشناس لیزر زمان بندی می شود. اما در افراد مبتلا به مشکلات هورمونی می تواند تا 12 جلسه نیز طول بکشد و یا حتی پس از تکمیل جلسات لیزر به درمانهای بیشتری نسبت به افراد سالم نیاز باشد.
مشاوره با متخصصین کلینیک زیبایی آلما در رشت 09125396478 – 01332662196 – 01333662196 – 01332006295
کلینیک زیبایی آلما در رشت